MiniFinder Nano – ökad trygghet och säkerhet under Covid-19MiniFinder Nano är ett personlarm som har flera smarta innovationer för att skapa en säkrare vardag, särskilt nu under coronapandemin. Produkten är utformad som en armbandsklocka och har en högteknologisk GPS-tracker inbyggd. Personlarmet är väldigt användarvänlig eftersom den smidigt kopplas upp till en app i mobilen. Här kan du enkelt se bäraren av personlarmet på en virtuell karta. Men detta är naturligtvis inte allt som erbjuds när du köper en MiniFinder Nano.

Smarta funktioner med MiniFinder Nano
Detta trygghetslarm är alltså utformad som en armbandsklocka och har mängder av bra funktioner, bland annat:

  • Pulsmätare
  • Larm vid fall
  • Panikknapp
  • Samtalsfunktion
  • Realtidspositionering
  • WiFi
  • Bluetooth
  • Geofence-larm
  • Funktionsknappar

Varje sak på listan har sina olika inställningar, du kan bland annat själv välja att få notiser om pulsen överskrider eller underskrider förinställda värden, något som kan vara bra om du exempelvis har en äldre förälder som du vill kunna övervaka bättre. Nu under coronapandemin är det förstås många personer som är oroliga över sina äldre. Då är det väldigt praktiskt med MiniFinder Nano eftersom du själv kan hålla koll på din förälder eller anhörig för att säkerställa att de mår bra. Dessutom har trygghetslarmet ett inbyggt larm som går igång vid fall. MiniFinder Nano har nämligen en inbyggd fallsensor som genom att mäta hastighet och G-kraft kan upptäcka att en person ramlat. Trygghetslarmet skickar då larm till förvalda mottagare som har kopplats till MiniFinder Nano.

Panikknapp finns också, något som innebär en större trygghet för vem som helst. Om du eller en anhörig är orolig för att gå själv är det skönt att ha en larmknapp. Likaså för äldre personer som kanske råkat ramla eller som blir allvarligt sjuka snabbt. Panikknappen skickar ett larm till mobilen via en push-notis. Därefter följs larmet upp genom ett röstsamtal till en förvald larmmottagare. Personlarmet ringer förprogrammerade telefonnummer i tur och ordning tills någon svarar. 

Smarta egenskaper hos MiniFinder Nano
Ytterligare egenskaper du hittar hos MiniFinder Nano är bland annat deras samtalsfunktion. Trgghetslarmet är otroligt liten men stödjer ändå tvåvägskommunikation. Förutom att du kan ringa till MiniFinder Nano är det alltså även möjligt att ringa ifrån personlarmet. Du behöver dock ställa in vilka telefonnummer personlarmet ska kunna ringa till först.

En annan funktion hos MiniFinder Nano är realtidsspårning. Detta är en funktion som gör det möjligt att i realtid följa personen som bär Nano. Du ser personens exakta position i appen, här visas datan i realtid. Denna funktion kan vara skön att ha om man har en anhörig som är dement.

Genom WiFi och Bluetooth blir det även möjligt att få positionsdata även när bäraren av tygghetslarmet befinner sig inomhus. Används Bluetooth-funktionen kan du dessutom utbyta information utan att slösa på batteriet.

Geofence-larm
Geofence-larm är ytterligare en smart funktion som MiniFinder Nano är utvecklad med. Denna funktion gör det möjligt att rita ut virtuella staket på kartan i appen. Om personen som bär Nano går utanför den avsatta gränsen skickas ett meddelande till appen om att MiniFinder Nano lämnat området. Detta kan vara bra för föräldrar som vill ha koll på sina barn eller om man har en anhörig som är dement. Apropå kartorna så är MiniFinder Nano kompatibel med såväl Google Maps som Bing Maps, Open Street Map och WebGIS. För att slippa oroa dig över att enhetens batteri ska dö skickar personlarmet även notiser när batteriet håller på att ta slut så att åtgärder kan vidtas.

Känn dig säkrare under Covid-19
Under årets coronapandemi kan ingen längre känna sig säker. Sjukdomen är otroligt smittsam och kan bli mycket allvarlig utan hjälp. För att känna sig säkrare och tryggare i vardagen nu under Covid-19 är MiniFinder Nano ett väldigt bra tips. Nano känner direkt av om pulsen skulle bli onormalt hög eller låg. Via personlarmets panikknapp blir det dessutom enkelt att genast larma om det skulle bli allvarligt. Även tvåvägskommunikationen innebär en stor trygghet eftersom du kan ringa till förinställda nummer och även ta emot samtal via Nano. Det är ju inte alltid vi bär med oss våra mobiltelefoner, med MiniFinder Nano slipper du men kan ändå känna dig trygg över att ha hjälp nära till hands. För extra trygghet kan personlarmet MiniFinder Nano kopplas direkt till larmcentral.

För familjemedlemmar till personer i riskgruppen är det såklart också skönt att veta att ens anhöriga har ett säkert larm lättåtkomligt runt handleden. Genom MiniFinders egen programvara MiniFinder GO har du alltid tillgång till den lagrade informationen, både gällande larmaktiviteter, rapporter och liknande.

 

MiniFinder Sweden AB är ett Växjöbaserat företag som tillverkar och säljer högprecisions positioneringsutrustning.

MiniFinder är ett IT-företag med spetskompetens inom GPS/GNSS-teknik. Vår verksamhet bygger på våra egenutvecklade produkter MiniFinder® GO, MiniFinder® Pico, Atto och Zepto. MiniFinder GO är ett professionellt fleet management system som förutom positionering/spårning används för körjournaler och olika typer av mätningar baserat på insamlat data från spårsändare (sk. GPS Trackers).

Läs mer