EduPlanet gör det enkelt att studera medicin – utomlandsDet är lika populärt som svårt att bli antagen till läkarprogrammet. Allt fler studenter väljer därför att studera medicin utomlands – inte bara för att kunna nå sina drömmars mål att bli läkare utan även för att åka på ett äventyr för livet.
EduPlanet erbjuder gratis studievägledning och kan hjälpa dig med allt från val av skola till ansökan och kontakt med tidigare studenter inför dina utlandsstudier.

Har du funderat på att studera till läkare, tandläkare eller veterinär utomlands? Du är inte ensam – ungefär var fjärde svensk läkarstudent läser utomlands i dag.

Det råder brist på både läkare och utbildningsplatser inom medicin i Sverige, men det var inte anledningen till att tjugotreårige Carl Sandlund från Karlstad valde att packa väskorna och påbörja sina läkarstudier i Riga.
Vill du också läsa till läkare utomlands? Läs mer om EduPlanet här

– Sedan jag praoade på ett sjukhus i grundskolan har jag vetat att jag ville bli läkare, men när jag tog studenten låg jag betygsmässigt lite för lågt för att komma in på läkarlinjen i Sverige. Jag visste att ett par äldre elever från min gymnasieskola åkt utomlands för att studera medicin och jag blev nyfiken, säger han. Precis som de äldre eleverna tog Carl kontakt med EduPlanet och fick hjälp att komma in på läkarlinjen på Riga Stradins Universiteti Riga.

”Få gratis studievägledning”
EduPlanet ären av de största i Sverige på medicinstudier utomlands. De erbjuder gratis studievägledning för utlandsstudier och hjälper studenter att öka sin antagningschans till drömutbildningen.
– Studenter får gärna mejla oss sina betyg så kan vi bedöma antagningschans till de olika medicinska universiteten och hjälpa till att tillhandahålla allt studenten kan behöva för att komma in på utbildningen de vill gå, säger Johan Stenhammar, ansvarig för medicinska studier utomlands.
Vilken utbildning vill du gå? Här ser du hela listan

Det är genom sina nära samarbeten med ett flertal framstående universitet över hela världen som EduPlanet kan erbjuda sina tjänster kostnadsfritt. På en del skolor sker antagningen genom betyg, andra har istället antagningsprov och EduPlanet hjälper studenterna att studera inför dessa genom att arrangera en förberedande medicinsk kurs, en så kallad Pre Medical Course, online.

Webinars varannan vecka
Varannan vecka klockan 17 anordnar de dessutom webinars, föreläsningar på nätet om att studera till läkare utomlands, ofta med studenter som redan studerar medicin (läkare, tandläkare eller veterinärer) utomlands som gäster.

– Vi ber studenter eller lärare vid de olika universiteten att berätta om studierna och hur livet på universitetet ser ut med aktiviteter och klasskamrater. Jag vet att många som funderar på att plugga utomlands uppskattar att få en första kontakt med skolan och andra studenter redan innan de har åkt dit.
Vill du vara med på nästa webinar? Här läser du mer

Carl Sandlund säger att han fick supporten han behövde från EduPlanet. De berättade för honom när han behövde skicka in allt från betyg till rekommendationsbrev till universitetet – men trots allt stöd till honom personligen är det deras webinars och nära kontakt med både nya och gamla studenter som han i dag uppskattar mest.

– EduPlanet hjälper en genom hela processen och om man har frågor om allt från boende till försäkringar eller aktiviteter kan man höra av sig till dem. Jag skulle verkligen rekommendera EduPlanet till de som vill plugga utomlands, det kostar ju ingenting och man får all hjälp man kan tänkas behöva.